AWAK SAYANG SAYA YANG KE

Friday, February 7, 2014

DIY : KOTAK TASBIH DOORGIFT



Sebab aku tak tau nak letak tasbih yang aku order untuk doorgift nanti. Aku decide untuk diy je. Nak beli mahal woo. 

So nak share la denga siapa siapa yang ada masalah sama macam aku ni. 



Kertas a4 lepat macam no2 untuk dapat petak segi empat sama macam no3 tu. 

Setiap penjuru lipat ke tengah untuk jadi no4. 

Lipat seperti biasa sekali lagi biar jadi kecil macam no5.

No6, buka lipatan tadi. Tarik penjuru atas dan lipat bahagian tepi tu. ** aku tak berapa reti nak terangkan. But please try it first.

Hujung lipatan tadi lipat ke dalam macam no8. Thennn...


Taraaaa. Siap kotak bawah! 

Untuk penutup pulak. 

Aku potong kertas jadi 15.5 kali 15.5cm. Lipat la tepi tepi tu 4cm bahagi 2. Potong la mana mana yang patut sampai jadi no2. Lepas tu gam la. Siap!! 


Nak cantik letak la doily ke riben ke. Ikot minat masing masing. 

Ok. Happy diy! 

1 comment:

  1. Terima kasih tutorial box tasbih cantik nya kunjungi pula blog tasbih cantik

    ReplyDelete